Mooda ve Son Trendler

Pilates Hakkında

  • 14 Ağustos 2011
  • Pilates Hakkında için yorumlar kapalı
  • 2.790 kez görüntülendi.
Pilates Hakkında

 

 

Pilatesin tam 100 yıllık bir geçmişi var. Bütün çocukluk yıllarını astım ve romatizmal hastalıklarla mücadele ederek geçiren Joseph Pilates  tarafından geliştirilen pilates metodu “kontroloji” olarak adlandırılıyor.

ilk olarak birinci dünya savaşı sırasında yatarak tedavi gören askerlere uygulanan egzersiz yöntemleri ile çok olumlu sonuçlar elde edilmiş, yatan hastalara egzersiz imkanı sağlanmıştır. Bu şekilde hastaların yaralı dokularının sabit kalması sağlanmış, yatan hastanın kendi kendini mobilize etme imkanı doğmuş, kaslarını kuvvetlendirme ve bu sayede fiziksel uygunluk düzeyini koruyabilme imkanı sağlanmıştır.

İngiltere’de yaşanan bi grip salgını sonucunda pek çok kişi hayatını kaybederken, kamptakilerin bu durumdan hiç etkilenmemesi üzerine “pilates” tanınmaya başlamıştır.

pilates

Pilates ile ilgili en ilgi çekici açıklamayı, yine onun yaratıcısı söylüyor. Joseph Pilates; “10. seansta farkı hissedeceksiniz, 20. seansta farkı göreceksiniz ve 30.  seansta ise tamamen farklı ve yeni bir vücuda sahip olacaksınız” diyor…

pilates

Pilatese göre; devamlı, düzenli ve akılcı bir şekilde yapılan vucüt egzersizleri, günlük yaşantımızı daha kolay, daha doğal ve daha düzenli bir hale getirebiliriz.

Son olarak sevgili hanımlar, sizlerle pilatesin 6 prensibini paylaşmak istiyorum.

1-Konsantrasyon : Pilates yaparken hareketlere yoğunlaşmak çok önemli, bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kasların kıllanılıp hangilerinin kullanılmadığına dikkat ederek pilates yapmak gerekir.

2-Kontrol : Pilates metodunda çok önemli olan bir başka prensip de kontrol. Bunun için bedenin iyi dinlenmiş olması, gösterilen hareketlerin doğru yapılarak olası sakatlıkların önüne geçilmesi gerekir.

3-Merkezleme : Vücudumuzda merkez, göbek , bel ve kalça çevresidir. Merkezleme yaparak üst bedenin stabilitesini, esnemeyi ve uzamayı sağlarız.

4-Akıcı Hareket : Hareketlerimizi yaparken acele etmeden, uyumla çalıştıracağımız her noktayı çalıştırarak ama hiç boşluk bırakmadan, durmadan yapmalıyız.

5-Kesinlik : Hareketleri belli belirsiz değil, tam olarak yapmalıyız.

6-Nefes : Nefes alıp verme, diyaframın altına derin nefes almak, sonra da tamamını üflemek suretiyle olmalıdır. Böylece nefesimizin tamamını boşaltmış ve kanımızı da temizlemiş oluruz.