Mooda ve Son Trendler

Zatürre Aşısı

  • 01 Ocak 2012
  • Zatürre Aşısı için yorumlar kapalı
  • 3.358 kez görüntülendi.
Zatürre Aşısı

Dünyada gelmiş geçmiş en eski hastalık olarak bilinir. Zatürre yani pnomaniye yaklaşık olarak her yıl beşyüz bin kişinin yakalandığı
varsayılıyor. Tedavi sürecinde geç kalındığında ölümcül sonuçlara varabilen bu hastalık, özellikle çocuklar, hamileler ve yaşlılar üzerinde büyük risk yaratıyor.

Sağlık bakanlığının araştırmalarına göre beş yaş altı çocuk ölümlerinde etkili olan pnomani, penisilin ve diğer güçlü
antibiyotiklere karşı da direnç sağlamış durumda. Pnomokok adı verilen bu mikrobun sebep olduğu hastalık, ilk olarak yüksek ateşle kendini gösteriyor.
Öksürük ve koyu renkli balgamla devam eden bu hastalık önleyici aşıyla yaşam kurtarabiliyor.
Tedavi için uygun olmayan yöntemleri değil, muhakkak sağlık hekimlerine başvurun.

Bağışıklı sistemi zayıf olan kişiler risk grubunda olan hasta vakalarıdır.

Pnomokok mikrobu bulaşıcıdır, temizliğinize ve havadar ortamlarda bulunmaya dikkat edin.

Şafak..

Eğer kendinizi halsiz hissediyorsanız, göğüs ağrısı ve hırıltı varsa, nefes almakta güçlük çekiyorsanız, tedaviye geç kalmadan başlamalısınız.
Genellikle hastane ortamında devam eden tedavi daha doğru sonuçlar veriyor. Hastanın bu dönemde, bol vitamin alması, uygun antibiyotik tedavisi
görmesi ve sigara kullanıyorsa kesinlikle uzak durması gerekmektedir. Çocuklar da uygulanan aşı yöntemi her ne kadar ülkemizde yeni başlamış olsa bile sonuçları yüz güldürücüdür.

Aşı yaptıracak olanlar aşılama takvimine kesinlikle uymalıdırlar.

Aşılama zamanları için sağlık kuruluşlarından önemle bilgi alın ve zamanlarına itinayla uyun! Aşı pnomokok mikrobuna karşı kan hücrelerini güçlendirerek, organizmayı kuvvetlendirmektedir. Doksan tip pnomokok bakterisi bulunmaktadır. Fakat bunlardan sadece yirmi üç’ü en fazla hastalığa sebep olanlarıdır.
Aşı da bu kısmı kapsamaktadır ve tek doz aşı ile bağışıklık sistemi güçlenmektedir.

Hastalık döneminde bol sıvı ve C vitamini alınması önerilir.

Zatürre hava, yani solunum yoluyla bulaşır. Havada asılı halde bulunan bakteriler, soluma yoluyla solunum sistemine girer. Zatürre aşısı sık solunum yolu enfeksiyonları geçiren ve alerjik rahatsızlığı olanlara özellikle önerilmektedir. Aşının büyük sayılabilecek derecede yan etkileri yoktur. Aşı yapılan bölgede kızarıklık, şişme, huzursuzluk, yüksek ateş yapabilir. Fakat bu belirtiler kısmi zamanlıdır ve kısa sürede yok olmaktadır.

Çocuklar, hamileler ve yaşlılar risk grubundakileri oluşturur.

Bebekler yapılan aşılama ile oluşabilecek zatürre ve beraberinde orta kulak hastalıklarında da önemli derecede koruyucu ve önleyici olmaktadır.
Sağlık ihmale gelmez, bu konu da destek almaktan çekinmeyin. Ülkemiz ve dünyada sık rastlanan ölüm sebeplerinin başında geldiği unutulmamalıdır.

Şafak..